En jätte bra film som verkligen berörde mig och gav mig mer förståelse och lärdom om Guds kärlek till oss. En film och en berättelse som håller sig fast i minnet som en underbar påminnelse :) En stark och berörande film om ovillkorlig kärlek trots att den inte är önskad. 
 
Tonåringarna Steve, Carrie, Cooper och Gameboy åker iväg på en hajk ledd av deras ungdomsledare Stuart och hans fru Beth. En som också följer med är tonåringen och outsidern Ashley, som är en materialist och självupptagen, och hennes dåliga attityd skiljer henne från resten av gruppen. När en konfrontation mellan Carrie och Ashley uppstår ökar indelningen ännu mer. Med en förhoppning om en lösning tar Stuart chansen och delar med sig av den berörande berättelsen från Gamla Testamentet om profeten Hosea och hans exempel på sann lojalitet och ovillkorlig kärlek. Är den här starka berättelsen tillräcklig för att inspirera tonåringarna att öppna sina hjärtan för en sådan underbar kärlek? 
 
Amazing Love, Film, Gud älskar oss, Guds kärlek, Kärlek, världen,
"Herren sade till mig: "Gå och älska din hustru igen, fastän hon älskas av en annan och har begått äktenskapsbrott. Älska henne som jag, Herren, älskar Israels barn, fastän de vänder sig till andra gudar och älskar druvkakor (användes vid offer till avgudar)." 
 
I Gamla Testamentet står det om profeten Hosea. Gud sade till Hosea att gifta sig med en sköka och det gjorde Hosea och tillsammans fick dom tre barn - två döttrar och en son. Men Hoseas fru Gomer var inte trogen Hosea utan flera gånger gick hon till andra män. Men trots det ville Hosea inte ge upp sin hustru för han älskade henne. 
 
Under tiden som Hosea levde så levde människorna som de gör idag. Folket levde långt bort ifrån Gud och sökte sig till avgudar (gudar som Baal, men även avgudar som pengar, alkohol osv). Precis som Hoseas hustru Gomer var otrogen mot Hosea så var människorna otrogna mot Gud. Hoseas äktenskap är likt en metafor för hur relationen mellan människorna och Gud var. Och är idag. 
 
I dagens samhälle lever människorna borta från Gud. Dom söker runt i världen efter kärlek, lycka, framgång, hälsa. För många människor finnns inte Gud. Kanske inte för dig heller. Genom att människorna i världen idag söker sig till pengar, makt, lycka och kärlek i världen så söker de sig också till avgudar. Avgudar kan vara andra religioners gudar, tex Yoga och meditation är vanligt och det kommer från Hinduismen och Buddismen. Pengar och materiella saker är avgudar. Allt som konkurrerar med Guds ställning är avgudardyrkan. 
 
Världen idag är otrogna mot Gud. Men Gud vill inte ge upp oss. Han vill inte släppa taget om oss. För Gud älskar oss så otroligt mycket! Han vill inte släppa taget om dig, eller mig. Precis som Hosea inte ville ge upp Gomer så vill inte Gud ge upp oss. Just för att Han älskar oss så. 
 
Världen lever sitt liv i glädje och sorg, hälsa och sjukdom, lycka och olycka, rikedom och fattigdom. Världen lever utan Gud. Men Gud lämnar inte världen. En dag kommer Gud förstöra världen. Vi vet inte när. Om det är idag eller imon eller om 10 år. Men Gud har gett oss idag. Han har gett oss en dag till. Han ger oss en ny dag för att Han älskar oss. Gud ropar till alla människor som lever utan Honom, som har vänt Gud ryggen, för Han älskar dom och Han vill att människorna ska förstå hur underbart älskade dom är! Gud vill överrösa världen med sin kärlek! 
 
Precis som Gomer var otrogen Hosea så är världen otrogen mot Gud. Men precis som Gud ville inte Hosea ge upp Gomer. För precis som Gud har för alla människor så hade Hosea en ovillkorlig kärlek till Gomer. 
 
 
Du är älskad, Gud älskar oss, Guds kärlek, Hosea, avgudar, otrogen, relation, världen, världens slut, äktenskap, äktenskapsbrott,
Vi fick sluta vid lunch idag! Hela fyra timmar tidigare, Hur härligt lixom! :D

Så nu är jag och mitt trötta huvud hemma igen och står nu och lagar amerikansk pannkakor till middag :) Går inte så bra dock.. men det är helg så vad gör det? :)

Då eftermiddagen blev ledig så ska jag ta fram min tekniska sida (om jag nu har någon) och se hur vår nya boxer funkar. Vi har fått en såndär smartbox ni vet och vi som har en tjock-TV.. men förhoppningsvis funkar det med Internet ialf! Vore kul att se film som man inte kan se annars med familjen! önska mig lycka till x)


Vad ska ni göra idag?