Tänkte skriva en rad inlägg om olika kvinnor i bibeln som har spelat en stor roll och först ut är Esther. 
  Esther har en egen bok i Gamla Testamentet där man får läsa om hur hon rädda judarna från förföljelse och utrotning. Esther var jude och levde hos sin fosterfar, som i själva verket var hennes farbror, efter att hennes föräldrar dött och de levde i Susa, Persien. Kungen i landet hade valt att "ta bort"(kom ej på något bättre ord) drottningen då hon trotsade honom när han bad henne komma, vilket gjorde att det kom ut en ny lag som sa att varje man är herre i sitt hus och sedan lät han alla ogifta kvinnor samlas i Susas borg och kandidera som ny drottningen, däribland Esther. Då judarna inte var populära så förbjuds Esther att tala till någon om sin bakgrund och tro så när hon senare valdes till ny drottning så talade hon inte om för kungen eller någon annan att hon var jude. Under tiden fanns en man i palatset, Haman, som svurit att hämnas sin släkt och kung som mördats  av persierna. Genom slughet vann han tillit hos kungen som upphöjde honom till hög värdighet och till den främsta av alla furstar och med den makten började han svartmåla och utge judarna för förrädare då de inte följde kungens lagar, så genom en skrivelse kunde dessa förgöras och deras ägodelar kunde tillskänas kungens skattkammare. Kungen valde då att ge sin signetring till Haman som skrev skriftelsen och skickade ut i hela provinsen att judarna skulle utrotas, när Esthers fosterfar, Mordorkaj, fick veta detta gick han till Esther och bad henne trotsa lagen och riskera sitt liv genom att gå inför kungen utan att han kallat på henne och be honom rädda judarna. Esther riskerar sitt liv och går inför kungen som finner nåd i henne och sedan bjuder hon honom och Haman på en festmåltid där hon sedan berättar att hon är jude och för fram sin önskan och bergäran att rädda hennes liv och hennes folk. Genom det blir Haman avslöjad och den galgen som han förberett för Mordokaj blir han sedan hängd i och Mordokaj fick ta över Hamans hus och ägodelar efter att Esther gett till honom efter att kungen gett det till Esther. Sedan gick en skrivelse ut genom provinsen att alla judar fick försvara sig mot alla som angrep dem. 
 
Så en vanlig kvinna använde Gud för att rädda ett helt folk. 
 
Om du inte har en bibel så finns der filmer som handlar om Esther - 
 
Min favorit - "One night with the king" från 2006. (Hela filmen) 
 
 
En annan film från 1999, har inte sett denna dock så vet inte hur den är. (Hela FIlmen) 
 
 
Esther, Film, bibeln, kvinnor,
Mitt förra inlägg handlade lite om hur världens klocka står på 23:59 och det jag menar med det är också att vi lever i den sista tiden, de sista åren, månaderna, veckorna, dagarna, timmarna, sekunderna innan tiden är slut. Just om denna tiden kan man läsa om i Uppenbarelseboken som är den sista boken i hela Bibeln, och där man ta del av vad som kommer ske när tiden är slut, när Jesus kommer till jorden för att hämta de frälsta och sedan vedermördorna och sånt som sker innan han kommer tillbaka en sista gång. Det är ett område man kan prata mycket om men en man som går in på djupet med att förklara vad som sker och som visar tydliga exempel på att det faktiskt sker just nu är Michael W som driver den här bloggen
 

Så om ni vill läsa om vad det handlar om, vad som kommer ske och tydliga exempel från vår tid idag så läsa hans blogg! 
Michael, W, blogg, sista, tiden,
Det pratas väldigt mycket inom den kristna världen just nu om olika saker men något som är väldigt centralt är att vi lever i den sista tiden. Den sista tiden innan Jesus kommer för att hämta oss frälsta innan vedermördorna början och jordens klocka slår 00.00. För just nu står världens klocka på 23.59 och ingen mer än Gud vet när klockan slår om. 
 
När klockan slår om då är det försent. Då är det försent för omvändelse och frälsning. Men än finns det tid. Vi vet inte hur länge men det finns tid och den tiden är nu. 
 
Gud har, sedan begynnelsen, gett oss vår fria vilja, den fria viljan att göra och tro på vad vi vill. Vi vet att vi har en fri vilja men vi vet också att vi kommer få stå till svars för allt ont vi gjort. Gud gav oss den fria viljan men Han gav oss också lagar. Många lagar, däribland de 10 budorden, och lagens uppfyllelse är att vi ska älska varandra - "Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse." (Romarbrevet 13:10) 
 Så om vi följer lagarna och det Jesus sagt och säger så lever vi efter Hans vilja. (Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom" (Johannesevangeliet 3:36)  
Att leva med Gud är inget prestationslopp där du ständigt måste prestera till max "Han har kungjort för dig, o människa, vad gott är. Vad begär väl Herren av dig annat än att du gör det som är rätt, att du älskar barmhärtighet och vandrar i ödmjukhet med din Gud?" (Mika 6:8)

Allt Gud vill är att du ska vända dig till Honom och söka Hans ansikte. Han har sin hand sträckt mot dig och väntar på att du ska fatta tag i den och ge ditt liv till Honom. Det finns inget som du gjort som kan hindra Honom från att älska dig. Han har älskat dig sen innan du fanns! Han har följt dig genom hela ditt liv och varit med dig genom alla de val du gjort. Han känner dig bättre än du själv, Han vet alla dina hemligheter och minnen, även de du glömt. 
 
 " Ty av nåden är ni frälsta" (Efesierbrevet 2:8) 
Det är upp till dig att välja. Välja att tro utan att se och lägga ditt liv i Jesu händer eller fortsätta leva ditt liv och leva i ovisshet om den dom som kommer när klockan slår 00.00. 
 
Dagarna räknas och det kommer fler och fler tecken som visar att tiden är knapp men Gud ropar fortfarande efter dig. Att du ska vända dig till Honom. Han vill att du och alla andra människor på jorden ska slippa undan Hans vrede och komma hem till himlen! Men det är varje människas eget val. 
 
Du har till ditt sista hjärtslag på dig att välja. 
 
"Och se, jag kommer snart. Salig är den som tager vara på de profetians ord som stå i denna bok." (uppenbarelseboken 22:7) 
"Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta." (Uppenbarelseboken 21:4) 
 
 
                                             
 
Du, Gud, ditt, ditt val, hjärta, hjärtslag, jesus, sista, uppenbarelseboken, val,