En av det bästa sakerna jag vet om Gud är att Han finns överallt. Det finns ingenstans som Han inte finns. Han är överallt. Om någon säger att du måste åka till en speciell plats för att Gud ska kunna möta dig så är det fel. Att säga att Gud endast kan möta dig på ett visst sätt på en viss plats är att förminska Gud. Men man kan inte förminska Honom. Gud är allsmäktig, Han finns verkligen överrallt! Och Han kan möta dig precis där du är. 
 
"Är jag en Gud endast på nära håll, säger Herren, och inte en Gud också långt borta? 
Eller kan någon gömma sig på ett så hemligt ställe att jag inte skulle se honom? säger Herren. Är inte jag den som uppfyller himmel och jord? säger Herren."  - Jeremia 23:23-24
 
Vi behöver inte åka till någon speciell plats, någon speciell dag, med någon/några speciella människor. Allt vi behöver göra är att be. Vi kan möta Gud i bön när vi kör bil, rastar hunden, handlar, lagar mat, eller när vi är stilla och sitter i sängen eller något. Oavsett vart vi befinner oss så finner Gud oss, Han möter oss i vår glädje eller sorg, och Han hör vår bön. 
 
"Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er.
Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig, om ni söker mig av hela ert hjärta." - Jeremia 29:12-13
 
Det allra bästa när du söker Gud är vara stilla och be inne på ditt rum. För då störs du inte av andra människor, trafikregler, matlistan, klockan eller liknande. Då kan du rikta all din uppmärksamhet på Gud. Du behöver inte känna att folk tittar på dig utan du kan skratta eller gråta om du vill. All din uppmärksamhet är på Gud och då kan du lyssna på vad Han har att säga. Han kan möta dig där och då. Du behöver inte gå till någon speciell plats, kyrka eller få hjälp med din bön av andra människor, utan du kan komma precis som du är med vad du bär på och veta att Gud möter dig. 
 
"Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig." - Matteusevangeliet 6:6
 

Gud är aldrig mer än en bön bort. Och det behövs aldrig något mer än ditt hjärta när du ber till Honom. 
 
 
 
Gud, Gud finns överallt, Hör bön, Matteusevangeliet, bön, dig, jeremia, Överallt,