Genom historien har det funnits falska lärare som försökt föra in en villolära. Och i vår tid finns en villolära som växer sig större och större i världen men som många inte tycker är en villolära. Den för med sig splittring och ohälsa till människorna, både i församlingen men också i den enskilda familjen. Denna lära går efter namnet Trosrörelsen/Framgångsteologin. En av dess förkunnare är den danske pastorn Jens Garnfeldt, som i några månader nu predikat tre dagar i veckan på Kanal 10. 
 
Nedanför finns en länk till hemsidan Bibelfokus.se som med tillstånd av författaren själv, Sven Reichmann, lagt ut boken Allt är inte Gud som glimmar, som en PDF-fil. Boken är cirka 80 sidor lång och behandlar Trosrörelsen/Framgångsteologins lära, historia, förkunnare och teologer. Så här står det på bokens baksida - 

"Inte minst under kyrkans första tid kom det många 'väckelser' som byggde på ett falskt budskap. I dag kan vi vara tacksamma över att de inte kom att prägla kyrkan mer än de gjorde. De togs emot med jubel men de stämde inte med evangeliet. Det fanns människor som prövade och fann att främmande tankar kommit in.

Nya evangelier är i regel 'bättre' än originalet. Entusiasmen är därför inget bra mått på budskapets äkthet. Under och tecken förekommer även utanför kyrkan och ger heller ingen säker ledning.

I den karismatiska väckelsens spår har vi nåtts av ett budskap som är mer än 50 år gammalt – trosförkunnelsen. Problemet är dock inte att det är för gammalt utan att det är för nytt. Eftersom det varken stämmer med Bibeln eller erfarenheten skapar det onödig splittring och förvirring.

Sven Reichmann som själv tidigare samarbetade med trosförkunnare redovisar en biblisk prövning med utblickar mot egna erfarenheter."

 

Jag har själv läst boken och fann den väldigt bra. Reichmann förklarar väldigt bra, diskuterar fram och tillbaka för att inte missa något, sätter sig in i läran, visar på trovärdighet genom egna erfarenheter och hänvisar till och ger exempel från Bibeln.  Boken är på ynka 80 sidor men den är maffig så man måste ta en paus i läsandet men trots det ville jag inte sluta utan tog en kort paus och läste sedan färdig boken. Allt under en dag. 

Så om du vill ha en inblick i vad denna villolära framför så ta en dag eller en kväll och läs boken. 

Länken till PDF-filen finns på nedersta delen av sida --> http://bibelfokus.se/node/167 

 

                                
 

 

Framgångsteologin, Gud, PDF, Sven Reichmann, Trosrörelsen, bibelfokus, bok, förkunna, glimmar, länk, läs, tips, villolära,

Kommentera

Publiceras ej