Det pratas väldigt mycket inom den kristna världen just nu om olika saker men något som är väldigt centralt är att vi lever i den sista tiden. Den sista tiden innan Jesus kommer för att hämta oss frälsta innan vedermördorna början och jordens klocka slår 00.00. För just nu står världens klocka på 23.59 och ingen mer än Gud vet när klockan slår om. 
 
När klockan slår om då är det försent. Då är det försent för omvändelse och frälsning. Men än finns det tid. Vi vet inte hur länge men det finns tid och den tiden är nu. 
 
Gud har, sedan begynnelsen, gett oss vår fria vilja, den fria viljan att göra och tro på vad vi vill. Vi vet att vi har en fri vilja men vi vet också att vi kommer få stå till svars för allt ont vi gjort. Gud gav oss den fria viljan men Han gav oss också lagar. Många lagar, däribland de 10 budorden, och lagens uppfyllelse är att vi ska älska varandra - "Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse." (Romarbrevet 13:10) 
 Så om vi följer lagarna och det Jesus sagt och säger så lever vi efter Hans vilja. (Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen skall inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom" (Johannesevangeliet 3:36)  
Att leva med Gud är inget prestationslopp där du ständigt måste prestera till max "Han har kungjort för dig, o människa, vad gott är. Vad begär väl Herren av dig annat än att du gör det som är rätt, att du älskar barmhärtighet och vandrar i ödmjukhet med din Gud?" (Mika 6:8)

Allt Gud vill är att du ska vända dig till Honom och söka Hans ansikte. Han har sin hand sträckt mot dig och väntar på att du ska fatta tag i den och ge ditt liv till Honom. Det finns inget som du gjort som kan hindra Honom från att älska dig. Han har älskat dig sen innan du fanns! Han har följt dig genom hela ditt liv och varit med dig genom alla de val du gjort. Han känner dig bättre än du själv, Han vet alla dina hemligheter och minnen, även de du glömt. 
 
 " Ty av nåden är ni frälsta" (Efesierbrevet 2:8) 
Det är upp till dig att välja. Välja att tro utan att se och lägga ditt liv i Jesu händer eller fortsätta leva ditt liv och leva i ovisshet om den dom som kommer när klockan slår 00.00. 
 
Dagarna räknas och det kommer fler och fler tecken som visar att tiden är knapp men Gud ropar fortfarande efter dig. Att du ska vända dig till Honom. Han vill att du och alla andra människor på jorden ska slippa undan Hans vrede och komma hem till himlen! Men det är varje människas eget val. 
 
Du har till ditt sista hjärtslag på dig att välja. 
 
"Och se, jag kommer snart. Salig är den som tager vara på de profetians ord som stå i denna bok." (uppenbarelseboken 22:7) 
"Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta." (Uppenbarelseboken 21:4) 
 
 
                                             
 
Du, Gud, ditt, ditt val, hjärta, hjärtslag, jesus, sista, uppenbarelseboken, val,

Kommentera

Publiceras ej